Uporaba raznih prehranskih dopolnil

Na trgu najdemo vedno več različnih prehranskih dopolnil in to ne le v lekarnah, ampak tudi drogerijah, živilskih trgovinah, v spletnih trgovinah in podobno. Ministrstvo za zdravje seveda opozarja na to, da moramo biti pri uporabi prehranskih dopolnil previdni. Zavedati se je potrebno besede dopolnila. Prehranska dopolnila vsekakor niso nadomestilo za neko hrano ali obrok, temveč le dopolnjujejo našo prehrano, če le ta ne vsebuje dovolj potrebnih snovi.

Na polici s prehranskimi dopolnili boste našli tako napitke, tablete, praške, kapsule… Prehranska dopolnila najdemo v različnih oblikah in velikostih embalaž. Prehranska dopolnila vsebujejo aminokisline, maščobne kisline, rastlinske izvlečke, mikroorganizme, vlaknine ali pa druge snovi, ki pa morajo izpolnjevati pogoj, da je njihova varnost v prehrani ljudi utemeljena s strani znanstvenikov.

Ker prehranska dopolnila zgolj dopolnjujejo običajno prehrano je seveda najbolje, da skušamo vse hranilne snovi vnesti kar s prehrano. Industrija je sicer kvaliteto hrane znižala, zato se velikokrat zgodi, da ljudje potrebujejo določeno prehransko dopolnilo. Verjetno je najbolje, da se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujete s svojim zdravnikom, saj boste tako vedeli, katero prehransko dopolnilo zaužiti in koliko. Morate se namreč zavedati, da vam lahko določeno prehransko dopolnilo bolj škoduje kot koristi, saj se ljudje razlikujemo in naše potrebe so različne. Tudi prevelik vnos vitaminov vam lahko škodi na kakšen način, zato se posvetujte s strokovnjaki.

Več najdete tu na spletni strani nutrica.eu.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>