Mesečne Leče

lece

Zanimanje za mesečne leče je v porastu. Mesečne leče, kot samo ime pove, se lahko nosijo mesec dni. Seveda je potrebno pred tem izbrati prave, pri tem pa upoštevati nasvet zdravnika. Da bodo mesečne leče uporabniku zagotovile kvalitetno in varno opravljanje vsakodnevnih opravil jih je potrebno ob koncu dneva odstraniti in dobro očistiti. Pri tem se lečo odstrani in položi na suho dlan. Nanjo se nanese nekaj kapljic tekočine za dnevno čiščenje, z mezincem pa tako spodnjo kot zgornjo stran leče podrgnemo.
Leče nato splaknemo s tekočino nakar jih položimo v posodico za shranjevanje leč. V posodici se leče namakajo v tekočini. Posodico je treba po vsaki uporabi izprazniti, ter jo redno splakovati s svežo tekočino za splakovanje leč. Po čiščenju naj se posodica posuši na zraku, s tem mikrobom preprečujemo razmnoževanje. Posodico za leče je priporočljivo menjat vsak mesec.

V očeh se namreč nahajajo mineralne obloge, ki se z uporabo nalagajo na leče. Neredno in površno čiščenje ima za posledico zmanjšano udobje nošenja leč, v najslabšem primeru lahko privede do vnetja očes. Za udobje nošenja leč je predpogoj upoštevanje navodil optika. V primeru težav ali kakršnihkoli vprašanj se enako velja za nasvet povprašati optika.

Mesečne kontaktne leče so na račun številnih raziskav uporabnikom zagotovile kakovostnejše življenje. Predvsem na področju dopustnosti prehoda kisika do očesa je bil storjen ogromen napredek. Za vzdrževanje zdravja očesa in odpravljanje možnosti infekcij je kisik nujno potrebe. V primeru pomanjkanje kisika, takrat ko leče prepuščajo premalo kisika, se pojavijo težave z vidom, bolečine, oči pordijo. V najslabšem primeru se povečajo možnosti nastanka raka roženice.

Kvaliteto uporabe kontaktnih leč, ki so namenjene uporabi v daljšem časovnem obdobju, v veliki meri zagotovi uporabnik sam. Zelo dobrodošlo je, da spremlja oči, njihov izgled, pozoren mora biti na bolečine, glavobole.

V primeru težav je najboljša takojšnja odstranitev leč, predvsem pa nikakršno odlašanje z obiskom zdravnika.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>