Eko darila

ekodarila

Eko darila so še vedno ena izmed bolj zapostavljenih kategorj daril, kljub hitri rasti v zadnjem casu, sploh zaradi splošne rasti zavedanja pomembnosti varovanja okolja. Tako sploh ni nujno da so eko darila sama sestavljena iz naravnih materialov, pomembni so tud ostali dejavniki pri darilu, naprimer izvor darila, krajša je pot med proizvajalcem in prejemnikom, manjši je škodljiv vpliv na okolje, sama embalaža v katero je darilo zavito, nacin dostave takega darila, skratka obstaja veliko dejavnikov na katere ponavadi sploh ne pomislimo in imajo velik vpliv na okolje. Potem je tukaj tudi izobraževalni dejavnik takega darila, ali izdelek osvešca javnost in pomaga širiti zavest o varovanju okolja.

Če predstavim samo eno tako darilo, ki ni izdelano iz naravnih materialov, a vendar zelo pomaga pri ohranjanju okolja, saj za delovanje ne potrebuje baterij. Govorim o uri, ki za delovanje potrebuje le vodo in ne baterij ali kakšnega drugega vira električne energije. Klub temu je to popolnoma normalno delujoča ura z budilko. To je samo en primer darila, ki pospešuje okoljevarstveno zavest in vzpodbudi ljudi k raymišljanju na drugacen nacin, izven tradicionalnega koncepta porabljanja in ustvarjanja energije. Da niti ne govorimo o skeptičnosti prejemnika darila, saj ponavadi ne verjamejo, da niso nekje v notranjosti skrite baterije ali kaj podobnega.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>