Previjalna podloga

D8D15751-D9E2-401F-A2E8-B836D62111CE

Previjalno podlogo boste potrebovali od prvega dne otrokovega življenja pa vse do dne, ko ga boste naučili, kako se samostojno obleči – torej približno prve 3 leta. Pomembno je, da previjanju namenite prostor, ki ni preveč utesnjen, seveda, če je to mogoče. Tako bo opravilo, ki ga boste v nekaj mesecih po rojstvu znali opraviti že v miže, prijetnejše tudi za vas. Izberite mehko previjalno podlogo – saj veste, nanjo boste polagali dojenčka včasih povsem golega, zato izberite takšno, ki bo prijetna, nežna in mehka na otip, iz kakovostnih materialov, najbolje iz bombaža. Uprite se želji po praktičnosti in ne kupujte plastičnih podlog, ker niso prijetne za kožo. Pazite pa, da je previjalna podloga oziroma vsaj del nje pralen – tako boste poleg udobja svojemu malčku zagotovili tudi neoporečno čistost in higieno. Na trgu se najdejo kakovostnejše podloge, ki na vključujejo vložek v obliki brisačke, ki ga je zelo enostavno oprati.

 

Prostor za previjanje naj bo prijeten kotiček za druženje z vašim malčkom. Okrasite ga z živahnimi nalepkami, sebi pa olajšajte delo in ga poleg s predlogo opremite tudi z drugimi pripomočki, ki jih potrebujete za previjanje. Prav vam bo prišla košarica za negovalne izdelke, pleničke in nekaj najuporabnejših kosov oblačil, na primer bodiji in tetra majice.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>